Followers

24 June 2010

KOLAM RENANG INDOOR (Jepun)


Kolam renang ini terletak di Laut Pacific, Miyazaki, Kyushu (1500 km sebelah Selatan Tokyo).
yang diberi Nama Phoenix Seagaia Ocean Dome dan merupakan water park indoor terbesar di dunia (masuk dalam Guinness Book of World Records) dan satu2nya wolrd’s indoor beach dengan ukuran 300 m panjang, 100 m lebar..


Bumbung Kolam renang nie memakai system yang boleh dibuka/tutup (retractable)...Tetapi meskipun Bumbung Kolam renang nie ditutup pengunjung tetap boleh melihat pemandangan langit dan awan2 biru kerana Bumbung kolam nie mempunyai gambaran pemandangan langit dan awan biru...





Suhu udara diatur sekitar 30 darjah Celcius, dan suhu air dijaga sekitar 28 darjah Celcius. Kolam ini dilengkapi dengan ombak buatan, pohon2 palm, pasir2, volcano2, dan lain2 lagi.






Riz : Kreatif orang jepun nie..respek and suspek ngan orang samurai nie...

18 comments:

Parkcheek Chun Li said...

giler best.................

ayaa alyy said...

best nyaaa. nk pergiiii

SweetyMui2 said...

impressive :)

zairie said...

best nyer... mmg napak cantik dan menarik... jepun merupakan slh satu negara yang mempuyai penduduk yang berkepala otak yng hebat.. hehe

nabilah_2908 said...

wow....

teringt cerita shin chan...hehe...pergi berkelah dgn famliy dia kt sini.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
KEROPOK LEKOR

Cik Bucken said...

nice indoor beach disitu..i loiikee

belalang hijau said...

bestnya ya amat!!!
teringin nyer nak pergi sana...
riz tlg la bawak belalang ke sana...
boleh?

hee...

hanaKir@ said...

smart seyh

s h e e said...

amazing...org jepun memang kreatif...setuju3...beshnyew kalo sy kreatif cmtu...

rizputra7 said...

Parkcheek Chun Li : itu ler..jeles aku tgk tempat macam tue

rizputra7 said...

ayaa alyy :nak pergi ker....jom

rizputra7 said...

SweetyMui2 : yup

rizputra7 said...

zairie : yup...dan pasukan bola sepak yg mantap hehehe

rizputra7 said...

nabilah_2908 :oh..ada juga kat dalam cerita shin chan yer

rizputra7 said...

Cik Bucken :yup..me to

rizputra7 said...

belalang hijau ;boleh jer bro...tunggu duit tabung aku penuh baru kita pergi

rizputra7 said...

hanaKir@ :yup

rizputra7 said...

s h e e : boleh jer kretif macam tue...tapi yg penting nak kena ada duit baru jalan hehehe