Followers

08 June 2010

fanatik bola sepak


BIRMINGHAM - Seorang peminat fanatik bola sepak di Britain, Dan Taylor, 30, sanggup meletakkan rumput di ruang tamu rumahnya ekoran demam Kejohanan Bola Sepak Piala Dunia di Afrika Selatan, lapor sebuah akhbar semalam.

Penyokong England itu menghabiskan masa berjam-jam bagi menghiasi ruang tamu rumahnya dengan rumput seluas 9.3 meter persegi bagi menyerupai padang bola sepak lengkap dengan garisan putih di ruang tamu rumahnya di Sutton Coldfield, West Midlands.

Taylor berkata, rumput itu dibeli dari sebuah pusat taman bunga tempatan.

Namun, dia belum lagi memaklumkan kepada ibunya, Catherine, 59, mengenai perubahan ruang tamu rumahnya.

Dia yang menyembur air di 'padang bola' itu pada setiap pagi selain memotong rumput bagi mengelak menjadi terlalu tinggi yakin ibunya tidak akan membuangnya.

"Ia hebat kerana tiada yang lebih baik kecuali menonton perlawanan menerusi televisyen dengan merasai kesegaran rumput di bawah tapak kaki anda," kata Taylor.

Kejohanan bola sepak itu akan bermula pada Jumaat ini dan berakhir 11 Julai depan. - Agensi


Riz : Bagus juga idea nie..macam nak try buat jer hehehehe.....

20 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

makan bola
tido bola
mandi bola
rancangan bola
sume bola....adoyai...

Aidi-Safuan said...

haha... buat kat rumah aku, mau kena halau rumah karang. :P

maCy said...

uih... dasat..hee

belalang hijau said...

serius best nih idea mamat tuh...
nak try gak la

:P

ayunda maajis said...

wah kretif. go green! wei..tp aku xleh ar..alah rumput2 ni..kang gatal 1 badan..bahaya wei

YuSeNzE - KniGhT said...

Perkh!!! giler fanatik... eh fanatik giler... eh... giler fanatik... uik!!?? fanatik giler... hahha

meorazor said...

aku raser kat ikea mutiara damnsara ade jual kapet tu bro.haha

Syukie said...

Aku pun nak buat gak la..tapi rumput plastik je la :P
kang btoi2 mampus kena mara dgn mak :P

http://airfood.blogspot.com/

r-mean said...

baru ade feel tengok bola..haha

fndrocka said...

perghhh...memang feeling habis tengok bola.kalau kalah pun feeling habiss...haha

Latest Entri : Remy Ishak sebuah gitar akustiki

rizputra7 said...

Nur Hawa Mohd Zin :biasa ler..bukannya selalu pon..

rizputra7 said...

Aidi-Safuan : hehe sama ler...aku pon risau karang mak aku mengamuk

rizputra7 said...

maCy :hehe dasyat ker

rizputra7 said...

belalang hijau :haha buat bro..baru ada semangat bola

rizputra7 said...

ayunda maajis : beli jer karpet yg macam rumput..apa susah hehehe

rizputra7 said...

YuSeNzE : hahaha..

rizputra7 said...

meorazor :oh ye ker..nak kena beli nie

rizputra7 said...

Syukie : ok ler tue...nampak macam rumput jugak

rizputra7 said...

r-mean : betul2..

rizputra7 said...

fndrocka :hehe...