Followers

09 June 2010

Pasukan Ikan beraksi dalam World Cup 2010

Aquarium Hakkeijima Sea Paradise (Yokohama) - Dimana sebahagian besar fanatik pencinta ikan dan penyokong pasukan bola sepak kebangsaan Jepun telah memutuskan untuk membuat tangki ikan kecil yang kelihatan seperti stadium bola sepak..

Bola dihasilkan dari bahan lutsinar yang berbentuk bulat dan dipenuhi dengan makanan ikan akan mendorong ikan tersebut menolak bola itu ke arah pintu gol.....

Gambar dibawah menunjukkan sejenis ikan
blue tang (juga dikenali sebagai Blue Samurai) yang melambangkan pasukan bola sepak Jepun sedang beraksi menentang pasukan Denmark yang diwakili sejenis ikan flame angelfish..

* Kelihatan Nicklas Bendtner (Denmark/arsenal) membawa bola didalam kawasan kotak penalti yang cuba dihalang oleh pemain pertahanan jepun Marcus Tulio Tanaka..

*kelihatan Penjaga gol Denmark Thomas Sorensen cuba menepis tendangan kencang penyerang Jepun Shinji Okazaki


Video perlawanan antara Brazil 3 vs Japan 0


16 comments:

amirah said...

comelnya...mmg demam bola btl la..haih

fndrocka said...

jepun ni tiap kali world cup ada je benda dorg nak reka

farysa said...

ha'ah
comel je tgk ikan2 ni lwnn bola

nabilah_2908 said...

huhu..dlm bola tu..diletaknya makanan kn...? kreatif tul org jepun ni kan.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
GAMBAR BEST

YuSeNzE - KniGhT said...

Perkh!!! Ini dah tahap 'PANATIQ' hahha

nas said...

wa...ade lak ikan yg men bola....akakakaka......demam piale dunia pye pasal..:P

~Ann~ said...

hahaaaaa.. comey!

s h e e said...

walla...ikan pon gheti main bola...tp bukan bola sepak la kot...hehe...

rizputra7 said...

amirah : ikan nie memang comel..tenang jer bila tgk ikan2...

rizputra7 said...

fndrocka : jepun..biasa ler bro..kreatif

rizputra7 said...

farysa : hehe..memang comel kan

rizputra7 said...

nabilah_2908 : betul2 memang kratif diaorang nie

rizputra7 said...

YuSeNzE : fanatik dan fantastik

rizputra7 said...

nas : padahal ikan tue nak makan..kena dera ikan nie hahaha

rizputra7 said...

~Ann~ : comel2

rizputra7 said...

s h e e : bola air kot..hehe