Followers

12 May 2010

Kisah semalam "Rupa monyet badan kucing"


Entry semalam " Rupa monyet badan kucing " ada macam2 komen...yang paling best korang cakap monyet rogol kucing hehehe....



* Video nie sesuai untuk golongan dewasa sahaja hehehe

Tapi dalam banyak2 komen tue ada satu jer menarik perhatian aku...Komen dari Anonymous.....dia cakap yang haiwan tue spesis marmoset monkey...hurm..ye ker.. setahu aku ler marmoset monkey nie spesis monyet terkecil kat didunia.....ok..jom kita sama2 terjah monyet...



Ada 264 spesies monyet yang dikenali masih ada di dunia. Monyet terkecil di dunia ialah Pygmy Marmoset dan yang yang terbesar dikenali sebagai Mandrill Monkeys.


Emperor Tamarin (Saguinus imperator)



Red-shanked Douc (Pygathrix nemaeus)



Common Marmoset (Callithrix (Callithrix) jacchus)



Mandrill (Mandrillus sphinx)


Coppery Titi (Callicebus cupreus)


Golden-headed Lion Tamarin (Leontopithecus chrysomelas)


Pied Tamarin (Saguinus bicolor)


Common Squirrel Monkey (Saimiri sciureus)



Wolf's Mona Monkey (Cercopithecus wolfi)


Zanzibar Red Colobus (Piliocolobus kirkii)


Bearded Tamarin (Saguinus imperator subgrisescens)


Crowned Sifaka (Propithecus coronatus)


Black-fronted Titi (Callicebus nigrifrons)


Pygmy Marmoset (Callithrix (Cebuella) pygmaea)


32 comments:

zulkbo said...

Assalamualaikum..
terima kasih yang tak terhingga
atas komen anda yang membina
dalam mengupas isu "buang bayi dan
jalan penyelesaiannya"..
amat saya hargai moga menjadi
satu rujukan buat yang lain
di masa hadapan.

http://zulkbo.blogspot.com/2010/05/isu-buang-bayi-keputusan-survey.html

Ery Farieha said...

erk.
huhuhuhh

Ann said...

comelnyer pygmy..

Aidi-Safuan said...

Subhanallah. excotic nyer haiwan semua nih. nih baru monyet nih. haiwan lain tak tau lagi nih

.sweet-ants. said...

peliknyer
klu jumep tepi jln ni pengsan aku..takot

sipisenan said...

x sangke, ade gak monyet yg comey.. hehe.. ingtkan sume monyet buruk.. isk2.. trok betol aku ni.. pasni x yh bele kucing la, kite bele monyet je.. cute gle kot.

maCy said...

banyak nya.. maC kenal monyet mesia je.. huhu

dya adriza said...

Wah.. so unic!!!

Klu jual nih, bley jd jutawan dlm ms 1 hri je hahaha... :D

s h e e said...

erk....peliknyew...ade ktne je ni?

amirah said...

pygmy marmoset chumil la...bela sokor leh?haha

Nur Hawa Mohd Zin said...

huhu..dulu kat hostel mmg monyet selalu ada mcm spesies..tp ni mmg sgt pelik...malaysia tak da kot...uhu

FyZa said...

erm mngani komen anymmse 2..btul jgak apa dia kata 2...tp mngkan ckgu 2 x t'pk nk search kat tenet pasal bnatang 2..n phak metro pun napa dia kuarkan berita 2 klu dia pun x t'pk nk search kat tenet..tp x ksahla..nie cma pndpt sy ja..=)

iniAKU said...

knape 1st pic tu muka monyet tu mcm tada perasaan??haha

Uda said...

fuhh dahsyat2 jugak muka simon ni.. opss si monyet.

NiNa' said...

colouful........... cantek!~

azie said...

wow lebatnye misai monyet yg 1st tu heehe

rizputra7 said...

Ery Farieha :huhu

rizputra7 said...

Ann : comel kan pygmy

rizputra7 said...

Aidi-Safuan : betul2...banyak lagi haiwan yg menarik

rizputra7 said...

.sweet-ants. : la..boleh pulak nak pengsan

rizputra7 said...

sipisenan : hehe..monyet kampung tak ada ler cute sangat

rizputra7 said...

maCy :monyet 1malaysia

rizputra7 said...

dya adriza : tak boleh sebab nie haiwan larangan..

rizputra7 said...

s h e e : semua tue ada kat zoo hehe

rizputra7 said...

amirah : boleh2 hehehe

rizputra7 said...

Nur Hawa Mohd Zin : ada...semua ada kat zoo hehehe

rizputra7 said...

FyZa : tapi haiwan yg cikgu tue jumpa lain daripada yg lain...

rizputra7 said...

iniAKU : itu kan maharaja..so muka kena serius ler

rizputra7 said...

Uda : simon?huhuhu...

rizputra7 said...

NiNa' : cantikan budak kecik,,,hehehe

rizputra7 said...

azie : berkenan ker?hehehe

Anonymous said...

Show me the money!

[url=http://www.facebook.com/pages/Abercrombie-Jackets/132361870158377]abercrombie jackets[/url]