Followers

10 February 2010

Aku benci kau..


aku dah banyak hari dalam keadaan tension ngan internet yang slow macam siput....




masalah nie tak selesai2 sejak dari minggu lepas..bila aku call 100...aweks tue cakap benda yang sama jer...aku dah naik hafal apa yang diaorang akan cakap kat aku (baca dialog ker??)

korang tengok ler speed internet aku nie,banyak giler turun....kadang2 download speed jatuh sampai 200 kbps...apa cerita nie?....kalu nak stabilkan balik line internet kena restart modem baru ler download speed naik 1736 kbpstapi sayang seribu kali sayang.....rupa-rupanya tak bertahan lama kelajuan nie..tak sampai 2minit terus jatuh menjunam ..dalam sehari ada ler 5 kali aku call awek 100...argh.....aku dah tension tahap cipan tol ler...



p/s : bila ada masalah macam nie....sila ler potong bil customer...sekurang-kurangnya sejuk ler hati nie sikit...(aku kalu tenet slow satu hari dah rugi banyak tau...nie line tenet office cap soho)

p/s 2 : tm net sila minum tongkat ali yer...kasi tahan lama sikit..muahahaha

17 comments:

miss lolly a.k.a luvfareda said...

kat sini celcm brdband ciputt cam nak menyumpah pom ada.

sabau je lah

Qaseh said...

hok aloh lah..
semoga diberi kesabaran yg tinggi hehehhe

MiSyA GaDiS TeRbiLanG said...

keke... gunelah wireless Jaring XD

myra_zoe said...

kecian riz...

monica said...

streamyx kat umah saya pon mcm tu..aduhhh..byr mahal tapi tenet slow mcm siput..=.=

Faarihin said...

sama lah.. kadang2 slow.. kadang2 laju aje.. kadang2 tak leh nak connect lgsung.. tapi nak uat camna.. tetap setia ngan streamyx.. hohoho..

touyakaruma said...

Yes ! kat tempat aku laju

YuSeNzE - KniGhT said...

ngehngeh...:} ingatkn stimix terbaik... ade gak komplen yek... sib bek aku lom isi form...

rizputra7 said...

miss lolly : berukband lagi ler lambat....ciput lagi laju kot

rizputra7 said...

Qaseh : dah terlebih sabar nie..sakit jer rasa dihati ini..

rizputra7 said...

GT : huh..jaring laju ker?..rasanya jaring lagi teruk..

rizputra7 said...

myra_zoe :betul2 kesian kat riz..hehehe

rizputra7 said...

monica : hehe kesian..cuba ler call abang 100..diaorang sedia berkhidmat..

rizputra7 said...

Faarihin :ye..nak buat macam mana...dah tm net yang control semua line internet kat malaysia..pakai ler apa2 pon..line asal tetap dari tm net

rizputra7 said...

touyakaruma :wow laju ker?...ko biar betul?..

rizputra7 said...

YuSeNzE - KniGhT : bukan terbaik...tapi baik punya....

DaHLia said...

ade rumours, kawan aku yg bgtau, memang talian dislowkan sbb xnak kebenaran (pasal kes hot skrg) didedahkan / diketahui dgn pantas oleh semua orang..wallahualam...