Followers

21 January 2010

Why I Like It Longer

Why I Like It Longer?.....
hurm...lebih panjang??....dalam hidup aku nie ada 3 perkara yang aku suka.



Why I Like It Longer?



1. aku impikan memiliki hayat yang lebih panjang (Longer life)..

Kenapa???..

ye ler...cuba korang fikir...kalau kita dipanjangkan umur..mesti korang akan rasa yang kita nie sangat2 bertuah dari orang lain..betul tak apa yang aku cakap nie??...

p/s : Life's Good....


Why I Like It Longer?


2. aku impikan bakal isteri ku memiliki kaki yang cukup panjang...

Kenapa???..

hehehe...sebab aku rasa ia lebih seksi...
ye ler...cuba korang tengok gambar model tue (Natalia Vodianova-rusia)
Amacam Cun tak?...sebab tue aku suka sangat-sangat..


p/s : sorry geng..Natalia Vodianova dah jadi milik aku..hoho..

Fakta : researchers at Wroclaw University in Poland, The study leader, Dr Boguslaw Pawlowski, also said that long legs may be an indication of good health because people with short legs tend to have a greater risk of cardiovascular disease and type II diabetes.




Why I Like It Longer?


3. KLCC Petronas Twin Towers

Kenapa???..

Aku sebagai Anak Malaysia berbangga dengan bangunan berkembar yang paling tinggi di dunia nie (452 meters)..kalu tengok dari segi reka bentuk pon dah mengancam...


Tapi sekarang...
Why I Like It Longer?

Hati aku sudah terpikat dengan LG BL40 Chocolate.............
Oh..cantik sungguh LG BL40 nie....sesuai sangat-sangat kalu digandingkan LG BL40 (128 x 51 x 10.9 mm) dengan ketinggian aku nie (173 cm) hehehe..dari segi rekabentuk memang seksi,menawan,badan yang ramping dan memiliki ketinggian seperti Supermodel..

LG BL40 Chocolate adalah keluaran daripada LG Electronic yang merupakan generasi keEmpat siri Black Label...

Apa yang menarik pasal LG BL40 Chocolate???..

Korang tengok video nie...baru korang faham kenapa aku jatuh cinta...




Amacam..Cun tak??...



LG BL40 Chocolate

- 4 inch widescreen HD Tempered Glass LCD (Tahan calar)
(mempunyai kelebaran skrin dengan nisbah 21:9..fuh..kalau layan naruto masyuk nie..)
- Complete Web Display
- Dual Screen UI
(membolehkan anda melihat serentak dua isi kandungan dalam satu masa)
- Panoramic Entertainment
(yang nie paling aku suka...boleh mengambil gambar dalam sudut 360 darjah..)
- One Touch Copy & Paste
(membolehkan copy and paste dari text mesej ke kalender..huhu bagus sekali..)
- Camera Resolution 5MP
- Dolby Mobile sound enhancement
(fuh..bunyi sure gegar punya...)


p/s : LG Chocolate phone (BL40) berharga RM2,199
: Untuk maklumat lanjut LG BL40 Chocolate sila klik sini





Fakta : The brave new form factor makes the phone very striking and it will surely turn heads. It is also labeled by fashion experts as the ‘Supermodel’ of Phones. World-renowned fashion magazines like Vogue, GQ, ELLE and Esquire have unanimously proclaimed the new LG Chocolate phone as a breathtakingly sleek supermodel. Its elegant design is enough to rule the runway on its own. It is described by GQ’s Dylan Jones as “Glossy, sleek and thin like a supermodel.”


p/s : sila klik pada gambar untuk lihat lebih jelas lagi...harap maklum..

36 comments:

jfook said...

Umm..Paling PANJANG or paling TINGGI?

Pisyek said...

haha... ni mesti sebab pertandingan nuffnag tu kan??

=)

aku igt nk join gak tp xde idea lagi la.. hoho..

joegrimjow said...

lol
nak masuk jugak la camni
hehe

ery said...

macam best jerk...

rizputra7 said...

jfook : paling tinggi lor...hehehe

rizputra7 said...

Pisyek : cari idea cepat2 bro..rugi woo..kalu tak join..

rizputra7 said...

joegrimjow : masuk bro..jangan tak masuk..

rizputra7 said...

ery : best nie...LG BL40 Chocolate tue..hehehe..jom ler join

Faarihin said...

good luck yer...dapat adiah, potong separuh bagi saya.. hahaha.. err.. takutnya baca pasal fakta tentang kaki itu.. adeh..

rizputra7 said...

Faarihin :potong??..hoho boleh2..phone tue kan panjang..nanti kita share2 ok...lupakan ajer pasal fakta tue...itu cuma pendapat hasil kajian orang putih..kadang2 diaorang banyak mengarut jer..

PEJUANG KESENIAN EXTREME said...

Why I Like It Longer

sensitif.......hu

touyakaruma said...

huhu cam nak masuk jer

blogtuto said...

interesting information, thank you for his info:) and do not forget to visit the web just me thx:)

udacun said...

wahh... hope riz dpt.... like it

Qismina said...

aku baru jer tgk vid tue..
tiada kata yg ble kuar sekarang...melainkan.. aku cinta padamu LG BL40 Chocolate..........

aku telah jatuh cinta kat phone nie... tak sanggup aku nk menduakannya..

Faarihin said...

ok.. set.. nanti kita bagi dua.. lagipun ibarat cokelatkan.. pasti boleh dikerat2... hahaha.. (^__^)

♥akukahmilikmu®♥ said...

wah..sume nya panjang2..mcm best jer lg nie..tpi mahal ar..

-aTie- said...

chaiyok chaiyok!!! good luck ;) kalo menang hadiah share..wakaka

-->>semoga kita sama2 memperbaiki dir agar esok lebih baik dri hari ini

Khaizarien Blog @ atie

M O N I C A said...

good luck..:)

NiNa' said...

good luck!

arap dapat =D

rizputra7 said...

PEJUANG KESENIAN EXTREME :bro..masa nie kalu nak ganti phone yg kena tembak huehue...

rizputra7 said...

touyakaruma:masuk jer...mana tahu ko menang..dah bertambah satu lagi phone ko...semua sekali dah ada 3 muahuahua

rizputra7 said...

blogtuto : thanks..

rizputra7 said...

udacun :thanks

rizputra7 said...

Qismina: ayat baik nampak hehehe..

rizputra7 said...

Faarihin : muahaha...betul2..

rizputra7 said...

♥akukahmilikmu®♥:tak payah beli dulu..try masuk contest nie..mana ler tahu kot2 rezeki kamu dapat phone nie...

rizputra7 said...

-aTie- : muahaha..ramai betul orang nak share..ok2 tak ada hal punya

rizputra7 said...

M O N I C A :thanks monica

rizputra7 said...

NiNa':thanks..harap2 mulut kamu yg manis menjadi kenyataan....amin

-aTie- said...

hehehe org dh bg sokongan ulur2 sket...wakakaka

-->>yep...rumit n misteri...hahaha ;)

Khaizarien Blog @ atie

profnotetree said...

wah style..style.. nih yang nak join nih

Faarihin said...

saya doakan incek riz menang.. pastu bila dapat adiah jangan lupa yer perjanjian kita.. hahahaha.. =P

rizputra7 said...

-aTie- :tak ada hal ok...kita boleh belanja awak teh tarik segelas..ok tak??..

rizputra7 said...

profnotetree : jom join...phone cangih nie...

rizputra7 said...

Faarihin : ok...saya akan kerat Chocolate kasi awak separuh