Followers

22 December 2009

CINTA


andai itu dikatakan cinta..
mengapa perlu ada kiasan dalam bicara
andai itu rindu
mengapa perlu memendam duka
andai semua itu terhalang
mengapa perlu ada kasih dan sayang
sedang aku termanggu berfikir
apakah aku ini sedang diuji oleh kesabaran
atau aku kalah dengan nafsu yang
telah lama berantakkan..
andai benar itu cinta
mengapa perpisahan itu terus diikat..

8 comments:

Eyriqazz said...

Cantiknya awan itu

http://eyriqazz.blogspot.com/

Aidi-Safuan said...

alahai.sedeynye puisi nih

zella said...

ada masalah cinta ker??
=p

hans said...

eh,thanks sudi follow blog aku yg meraban tu
join la kalau nak...
tapi sebaik2 nya jangan join la..
kasi aku menang plz(hahaha)

imam said...

ade ape2 ke nie riz?hehehe

lizz said...

ade problem ngn awek naa?

rizputra7 said...

Eyriqazz : ye memang cantik awan tue..aku yakin kalu awan macam tue wujud kat dunia nie...semua orang akan hidup dalam aman damai...

Aidi-Safuan : Alamak..Bro sedih ker???rilex bro..jangan sedih2...

zella: err...saya tak ada masalah cinta cuma sekarang nie ada masalah bisnes jer...(p/s : aku masih tidak ada yang berpunya...haha siap promote lagi)

rizputra7 said...

hans : haha aku tunaikan permintaan ko..jangan risau..

imam : tak ada apa2 ler imam....belum ada apa2 lagi..

lizz : aku tak ada aweks ler....macam mana nak ada problem...hahaha