Followers

17 October 2009

kisah student2 ku...

n3 kali aku nak cerita kisah bekas student2 ku...
(Khas untuka member2 blogger ku yg akan jadi cikgu...cikgu saifa N cikgu Zara)
aku pon tak tahu macam mana aku boleh jadi cikgu (freelance)..
walhal...
aku nie bukan betul sangat pon......hahaha
ye ler..
tanya ler sapa2 yg pernah mengajar aku dulu...
mesti cikgu2 aku geleng kepala kalu sebut pasal aku...
(lupakan kisah lama ini...ada masa aku ceritakan kisah2 aku zaman sekolah)

opss..
aku bukan cikgu sebenarnya...
dan aku tak layak jadi cikgu...
sebab aku tak ada kelulusan yg tinggi...

dalam banyak2 student yg aku ajar...
hanya budak2 dalam gambar nie jer yang .....
boleh buat aku tersenyum sorang diri....
walaupon diaorg nakal tapi diaorg tahu nak respek aku...
yang penting sekali diaorg nie pandai cover line untuk aku....
siap puji2 aku kat depan pengurus giatmara....


(korang tengok ler sendiri...siap boleh bernasyid lagi tue...)

bila aku dok sorang2..
baru ler aku tahu...
yang kerja2 cikgu nie boleh sakit jantung kalu tak kena gaya....haha



(amaran :18 thn keatas shj.....ini salah seorg student aku yg paling suka buat lawak bodoh...)

aksi nie diaorg buat masa aku dok tengah mesyuarat...budget aku tak nampak apa korang buat hahaha...padahal aku dok usha tengok kat cctv...hahaha padan muka...

Kepada cikgu saifa N cikgu Zara "selamat menjadi cikgu yang paling cun ok...."

10 comments:

ZARA 札拉 said...

alahai~
maceh sayang!
terharu daku~

BTW, sumpah, tak perlu kelulusan tinggi untuk jadi cikgu sebab ada kawan2 ku yang berkelulusan tinggi memandang kerjaya ni sebagai benda yang cikai (dan diorang menolak tawaran menjadi guru). Ah, manusia punya pendapat masing2 kan?


=)


Aku percaya kamu juga akan jadi manusia yang hebat~
Betul~

^____^

Precious said...

Eh .. hakupun cikgu gak!! Hih hiii ... Aku suka jadi cikgu!!

rizputra7 said...

Zara : aku tak hebat...biasa2 jer...

Precious : ye untuk kamu gak..cikgu Precious...bagus ler Precious suka jadi cikgu...

mizz saifa said...

wahh..
thx la kamoo..
suka jer baca entri nih..:)

best dapat jd cikgu..
lg best kalu ley jd cikgu yg sporting n cool..
ala2 mcm GTO..hehe..

mcm yg zara cakap..
tak cukup kelulusan yg tggi tuk jd cikgu..
susah jugak kalu pandai tp tak reti nak share ilmu tu.. huhuhu..

rizputra7 said...

susah jugak kalu pandai tp tak reti nak share ilmu>>>>pergh ayat power dari cikgu saifa....hehehe..kalu kamu nak tahu...saya dulu ikut style GTO ler...hehehe

lizz said...

aku bukan xmo jd cikgu, tp aku tak reti ngajo. kalo ngajo budak2 kecik...aku sker lah. hehehe

rizputra7 said...

lizz : bukan ker kamu nie cikgu aku hahahaha

insan... said...

boleh tahan gler tgk video tue... hahaha....hahha....
guru + pelajar = kawaen...
kan baguz la cmtue.... segala prob akan d cterkan... dari semua aspk..
kawan2 gak... respect tue.. sure r dutamakan..... cam cikgu skool menegah saya... mang sporting gler.. lepak sama2... malah PENGETUA pun.. lepak sama... but..!! kejew + pelajaran sure dutamakan........
itu penting untuk nerjaya dalam idup...... seres saya cakap saya mang tak reti wat keputusan sendiri.... sampaikan.. koz,. yang saya bik sekarang pun... cikgu saya yang pilihkan.... tgk....!! cikgu saya tau semua kebolehan saya... jadi saya tak isauw.. juz do it...! alhamdulillah.. saya dapat bawek gan bagusnya.... insyallah..... bukan kata saya tak reti atur diri sendiri.. tetapi bagi saya.... yang krang ilmu nie.. lebih baik kita serahkan kpada yang lebih pakarkan....
ok, la.. panjang berjelar plak kang saya berceloteh.... dari saya...
" apapun yang di lakukan pastikan ia bersungguh2.. jika tidak kamu akan menyesal.... "
hapey alwyss.....

rizputra7 said...

insan... :yup..betul2...setuju 100% pendapat kamu.... :)

DaHLia said...

aku setuju bahawa pelajar2 nakal lebih pandai menghargai aku drpd pelajar yg budget nk pandai...

btw, aku dulu pun rasa mcm ko gak laa..jenis yg kalo tanya kje apa la ni..memang org xkan caya...

dulu masa aku memula posting pun, kawan aku pakat dok gelak kat aku sbb aku mmg nakal masa sekolah.....tp skrg ni aku bangga aku jd cikgu...walaupun aku ttp nakal, aku menten dedicated..

so, xperlu nak rendah2 diri jd cikgu..as long as kita buat keje kita dengan betul, apa salahnya kita bangga dengan kerjaya kita...yg penting kena tau, tugas dn tanggungjawab kita punca rezeki kita..kalo kita buat dgn xelok, xeloklah rezeki kita dapat tu..