Followers

17 October 2009

Surat untuk awek aku...

Salam,

Amacam awekku? Lu orait ke? Wa harap lu ok-ok je..

Awekku, gua telah membaca surat lu tempohari. Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua terhadap lu bukan main. Lu ingat gua main-main ke? Cintan gua mendalam very deep you know! very deep purple! Lu tak perasan ke?

Apa yang kurangnya gua ni? Cuba lu cakap! Gua ni tak cukup hensem ke? Atau lu sudah ada balak lain? Lu sound gua beb! Mentang-mentang lu keja opis, lu ada skandal dengan mat despatch kat opis lu tu! Mamat poyo tu lu nak? Apa barang?!! Setakat mat despatch, kalau lu nak tau, gua dulupun pernah mintak jadi cikgu tapi tak dapat. Bukan pasal gua takde kelayakan tapi tadika kemas jarang amik cikgu lelaki. Lagipun jiwa gua lebih kepada seni. Tiket konsert gua semua habis jual! Sebab tulah gua jadi tukang jual tiket konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu tak offer kat onglain.

Gua memang betul-betul tak puas hati ni! Lu memang bikin gua panas! Sampai hati lu buat macam ni kat gua setelah apa yang gua dah kasik kat lu. Lu ingat gua ni apa?!!

Awekku, lu ingat tak dulu sewaktu lu & gua first time jumpa? Masa tu hujan. Lu takde payung. Lu lari pegi kat bus stop. Lu basah kuyup. Kesian pulak gua tengok lu kesejukan. Gua bukak jeket gua pastu kasik lu pinjam. Baek punya gua usya. Start tulah lu & gua sama-sama sudah feeling-feeling. Gua ingat lagi lagu "antara gadis" masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu. Gua selalu nyanyi lagu tu kat talipon public. Lu tak ingat ke? Ke lu dah lupa?!!

Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu wo! Janganlah buat gua macamni! Kalau lu tak suka cara gua lu cakaplah! Janganlah kerana besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat camni pulak kat gua. Gua tau sapa gua. Gua memang macamni, rocker sejati! Lu pun tau sapa gua. Dulu lu takdepun macam ni. Lu tak kisahpun! Lu layan selamba je. Tapi kenapa sekarang lu berubah? Nampak je gua rocker tapi gua pun beriman jugak, beb! Sembahyang jumaat tak tinggal wo!

Lu pikirlah sindri, beb! Gua dah curahkan segala-galanya kat lu. Gua dah sound mak bapak gua nak meminang lu. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai. Gua buat modal nak kawin dengan lu. Cayalah cakap gua! Gua tak tipu! Betul cakap lu! Gua harap lu pikirlah baik-baik, beb! Gua dah takde awek lain lagi. Lu sorang jelah yang gua cinta. Awek lain gua usya diorg tak layan gua cakap lu! Gua tak tipu! Betul punya cakap lu!

Akhirkata dari gua, kenang gua dalam doa makan malammu. Semoga lu berbahagia, beb!

Yang Benar,
Rockersejati

13 comments:

imam said...

hahaha..apahal ko tetiba jiwang ni RIZ..lupakan aja pompuan camtu...

Bunga bukan sekuntum..poket penoh comfirm ko dapat punya..lagi lawa..lagi cantik..lagi bergetah..lagi malatop...

sayu=pilu said...

weh ko ape sal nih...
rilek2.. aku tau sakit ko tuh camna..huhu aku penah alaminya

ZARA 札拉 said...

Pergh!
Awek lu mesti mau pitam baca ayat lu~

Err, abaikan dia~
Ko bleh cari lebih baik dan hidup dengan lebih ceria~

LeT iT bE said...

erkkk..
sorryy terkomen~~

ala..single simple..

ok dude~

Illyani Ismail said...

AHAKS... pergh rock giler...
caya la beb.. gua dah lama tak guna ayat macam ni... hahah teringat zaman ku remaja dulu.....

{lumut} said...

riz..
than sudi baca blog aku,
jangan nakal2 kay..
take care.
trus berkarya,
aku skan bertandang skodeng kau.

lizz said...

kehkehkeh. aku baru aje jumpe surat cinte rocker ni kat mane ntah. terbahak2 aku bace wei. kehkehkeh

rizputra7 said...

imam : aku dah jiwang ker sekarang nie...hahaha...imam kasi pinjam ler kereta ko tue...boleh aku buat usha awek..hahaha

sayu : aku rilex ler sayu...

Zara : welcome zara...oohh ye ker,mesti dia terharu dengan warkah aku nie.....

Let it be : welcome yer....tak apa kamu komen ler banyak2 tak payah nak sorry k...single simple ker??ye memang terlampau simple lor...rasa kosong jer.....

rizputra7 said...

illyani : welcome yer...haha rock ker..jangan rock= semak(loghat kelate n ghanu)sudah ler...hahaha janji rock k...

Lumut : ok lumut..ko pon jangan nakal2 yer kat sana...kalu nak makan apa2 kasi tahu aku..nanti aku pos..hehehe

Lizz : hahaha

LeT iT bE said...

hahaha~~..
2 la psl..
biar kosong jnji bestt..
single is damn good..
;-)

rizputra7 said...

Let it be : sampai bila kamu biarkan ajer...tak nak ada pasangan ker???

Illyani Ismail said...

riz, tak pernah lagi ku dengar perkataan Rock = semak ... dah hampir setahun lebih duk tganu nie...

rock ku bertempat... heheh wut eve is.. mmg sempoi ar.. dah lama tak stalker blog2 orng nie...

rizputra7 said...

illyani : rock kalu area kelate bermaksud semak...."mung jumpa benda nie dalam "rock" ker??