Followers

03 June 2010

Bayi perempuan jadi Iron Baby

MONTREAL, Kanada - Satu klip video yang memaparkan seorang bayi perempuan muncul seperti watak adiwira Iron Man menjadi sensasi di Internet, lapor sebuah akhbar semalam.

Bapa bayi itu menghantar klip tersebut di laman perkongsian video terkenal, YouTube dan ia telah ditonton sebanyak 2.6 juta kali.

Klip video berjudul Iron Baby itu menunjukkan Margaret bertukar daripada seorang bayi biasa kepada hero yang lengkap berpakaian besi.

Ia dihasilkan oleh bapanya, Patrick Boivin yang merupakan seorang pembikin filem dan bekas pencipta buku komik dari Montreal, Kanada.

Seorang artis grafik tiga dimensi, Jocelyn Strob Simard pula bertanggungjawab menghasilkan kesan khas untuk klip video itu termasuklah kostum Iron Man.

Ia memakan masa selama dua bulan untuk disiapkan.

Jalan ceritanya bermula dengan Margaret yang memakai 'lampu bulat' di dadanya, sebelum dipakaikan kostum Iron Man. Hero kecil itu kemudiannya terbang untuk menumpaskan sekumpulan arnab mainan yang bersenjatakan senapang.

Dia memusnahkan musuhnya itu menggunakan pancaran laser yang keluar dari tapak tangannya.

Kejayaan video itu mula dirasai apabila Boivin menyatakan dia sudah menerima tawaran daripada penerbit-penerbit filem Hollywood. - Agensi


36 comments:

nabilah_2908 said...

hahaha..cute jer... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
TERINGIN

~Blabberina~ said...

meletup!!! mmg best

mohdhairihassan said...

hehehe..sangat chumel!

akuvision said...

wahaha...iron baby, lawa tu

p/s:- hanamichi_tensai82, id YM saya

bdk_SkemA said...

haha comei ape..
lepas ni boleh buat gandingan dgn iron man.=)

zulkbo said...

salam riz..
phewwww..memang gempak
padanlah taraf bapanya
pembuat filem

Rara said...

wahh,siyes cute gila.. :)

~AkukahMilikmu~ said...

comel..nanti anak sara, sara nk jadikan twilight..

PEJUANG KESENIAN EXTREME said...

Video ni best..gempak..n comel..

s h e e said...

walla...idea bagus utk mempromosikan talent diri...

bijak2...

BATU BERSURAT said...

Rajin betul ayah dia. Hehehe...

Aidi-Safuan said...

mak aih. sampai 2 bulan nak siapkan mende nih. hoho

ieQa sWetLuv said...

pandai betul bapak dia cr duit..ngeh3 ;p

meorazor said...

hahahah!

comey iron baby tuhh

ironman kontot!!

hanaKir@ said...

hahah...sies gel muke bb 2...xya pkai topng ironman 2 pn da menakutkan

ayunda maajis said...

comel kn..tapi mcm suit iron man tu kena ubah la skit..biar nmpk cm pompan skit kan..pakaikan skirt ke..baru feminim skit

touyakaruma said...

nanti aku nak anak aku jadi Ultraman lah ... eh aku ada anak ke ?

rizputra7 said...

nabilah_2908 :hehe betul2 cute

rizputra7 said...

~Blabberina~ : meletup..ke ba bommm

rizputra7 said...

mohdhairihassan : itu ler..comel giler

rizputra7 said...

akuvision : bro nak ngorat ker?hehehe

rizputra7 said...

bdk_SkemA : kalu buat budak nie anak iron man lagi mantap rasanya hehehe

rizputra7 said...

zulkbo : betul2...ayah dia memang pakar dalam kesan efek nie...

rizputra7 said...

Rara : betul2..

rizputra7 said...

~AkukahMilikmu~ : fuyooo...twilight tue...hehehe..macam mana ler rupanya nanti

rizputra7 said...

PEJUANG KESENIAN EXTREME : betul tue...efek dia memang setaraf movie

rizputra7 said...

s h e e :rasanya itu kot tujuan ayah dia...dah ada penerbit yang berminat

rizputra7 said...

BATU BERSURAT : rajin nak buat duit hehehe

rizputra7 said...

Aidi-Safuan :nampak jer sekejap..tapi nak hasilkan efek memang susah rasanya

rizputra7 said...

ieQa sWetLuv : hehehe betul2

rizputra7 said...

meorazor :hehehe kena tukar ironbaby nie

rizputra7 said...

hanaKir@ : hehe..dia dengar arahan ayah dia kot..kena serius bila berlakon

rizputra7 said...

ayunda maajis :betul2..tak pon buat colour pink ker..baru sesuai hehehehe

rizputra7 said...

touyakaruma : hahaha....beli jer topeng ultraman bro,,,

LaNuNsepet said...

kelakar2...
aku sukar

rizputra7 said...

LaNuNsepet : aku rasa akan keluar movie nie...