Followers

24 May 2010

Tanduk lembu menusuk dagu matador


MADRID - Seorang matador, Julio Aparicio dirawat di unit rawatan rapi selepas dagunya ditusuk tanduk seekor lembu jantan di sini, kata beberapa pegawai hospital.

Aparicio yang berumur 41 tahun dihantar ke sebuah hospital selepas lembu jantan itu menusuk dagu matador tersebut yang menerobos ke dalam mulutnya.

Namun, beberapa pakar bedah berjaya membaiki semula tisu yang rosak akibat tandukan itu dan kelmarin dia dilaporkan sudah sedar semasa dirawat di unit rawatan rapi di hospital berkenaan.

Aparicio yang terkenal dengan gelaran Julito merupakan salah seorang bintang pada pertandingan laga lembu terkenal di Sepanyol, Festival San Isidro. - AFP




Riz : uh...mesti sakit giler....mesti mamat Julio makan guna straw lepas nie..padam muka ko....... muahaha.... Photobucket

42 comments:

SweetyMui2 said...

gilakk!!!mesti sakit giler..huhuu..cam hook plak tnduk tu.nk tya..nape lembu tu bdarah ek?i mean kat badan dia

nano said...

mak aiiiiiiiiiiiiiiii,,sakitnyerrrrrrrrrrrrr,,,gile ahhhhh

saya_arief said...

sakit doe...

ilmu-coin said...

aduhhh,,,
sakit sekali tuw,,,,
ngeri,, takut,,,

yan said...

terhentak sikit pun dah sakit. kalau mcm ni mcm mane la ek? adui.

feel free,go here :)
izyan's

touyakaruma said...

nampak gaya macam sakit jer

Aftuz said...

o,lepas ni takyah tindik dah,trus taruk gelang besar.haha

meorazor said...

dah boleh jual goreng pisang la si matador nieh!
g pencen nun wehh!

akuvision said...

tu la kalau seksa binatang sampai mati, tu baru sikit tu, kalau diradaknya jantung tak ke arwah

mohanis said...

malang tidak berbau.. uhuk2 :(

Nur Hawa Mohd Zin said...

ngerinye hidup...mesti berlubang..lidah koyak...erk...hidup tak? mesti pasni tak leh cakap...takotnye...

ZouL said...

ish2...
kesian giler die.msti saket giler ah..kompom fobia dgn lembu pasni..hehe

belalang hijau said...

ngeri semacam je tengok...
mau mkn sedut kot idung pas nih...

Syafiq Kadiran said...

kompom hari2 malang lembu tu tiba pas orang tu da elok...hahaha

marina anakcikbob said...

padan muke die..
die seksa lembu2 sekalian tu ingt xpe ke??
diorg mmg j*****m..
oppsss..terlebey suda..

NiNa' said...

ouwwwwww... sangattt sakitttttttttttt..

lubleypya said...

gosh that must hurt much.

Qaseh said...

dapat lidah baru....haih...sian dierrr

s h e e said...

ekeke...wajin btol riz ni...hehe...cepat2 truskan karya...x saba tnggu sambungan...

dya adriza said...

Uhuuu................
Sangat ngeri..

ashrafi said...

ni lah akibat kalau main mainkan makhluk Tuhan yang lain... cari penyakit

rizputra7 said...

SweetyMui2 : badan lembu berdarah sebab matador cucuk dengan lembing untuk kasi lembu betul2 marah sebelum memulakan acara sukan nie...

rizputra7 said...

nano :ituler..mesti sakit..

rizputra7 said...

saya_arief : ye ye memang sakit

rizputra7 said...

ilmu-coin : iya..memang sakit bangat dong

rizputra7 said...

yan : kalu macam nie bertambah parah hehehe

rizputra7 said...

touyakaruma : ko nie...memang betul2 sakit ler..sebab dah tembus kat mulut

rizputra7 said...

Aftuz : buat macam subang lembu ker

rizputra7 said...

meorazor :lepas nie mesti dah bertaubat hehehe

rizputra7 said...

akuvision : itu ler AV...sukan nie memang meyeksa binatang...

rizputra7 said...

mohanis : hehe lepas nie melekat ler bau lembu tue...

rizputra7 said...

Nur Hawa Mohd Zin : setakat nie dia hidup lagi...rasa ler akibat seksa binatang...

rizputra7 said...

ZouL : tak payah kesian kat dia bro...lebih baik kita kesian kat lembu lagi bagus hehe

rizputra7 said...

belalang hijau : haha betul2...nak telan ikot mulot dah berlubang

rizputra7 said...

Syafiq Kadiran : lembu dah mati lepas kejadian tue...diaorang tembak

rizputra7 said...

marina anakcikbob : ye betul tue...

rizputra7 said...

NiNa' : sakit kan...uhhh

rizputra7 said...

lubleypya : yup...

rizputra7 said...

Qaseh : tak payah kesian kat dia sis...dia yang mulakan dulu nak seksa lembu tue..padam muka

rizputra7 said...

s h e e : oh..nie mesti entry kat bawah nie hehehe..ok2 nanti riz buat..mana ada rajin pon...

rizputra7 said...

dya adriza : itu ler...menakutkan

rizputra7 said...

ashrafi : memang cari penyakit diaorang nie..