Followers

05 May 2010

Pengemis di Teheran dapat RM4,815 sebulan


TEHERAN - Pengemis-pengemis di Teheran memperoleh pendapatan AS$1,500 (RM4,815) sebulan, lima kali ganda daripada gaji minimum pekerja di Iran, lapor agensi berita Mehr semalam.

Menurut seorang pegawai yang mengendalikan perkhidmatan sosial di Teheran, Sadegh Avvali, pengemis-pengemis itu memperoleh pendapatan AS$50 (RM160.74) sehari.- AFP

Sumber : kosmo


Riz : Fuyoo...kalu macam tue aku pon nak jadi pengemis berjaya ler......Itu baru kat teheran...kalu kat malaysia aku rasa lagi banyak boleh dapat kot silap2 kalah gaji PM kita muahahaha...

P/s : gaji aku pon tak banyak macam tue.


16 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

jom p sana...hehehe

asmaria said...

salam... memadailah apa yang ada kay Malaysia ni..

kongsi tips rumah tangga, tips anak, doa untuk anak, nama Islam dll di: http://edarannama.blogspot.com

belalang hijau said...

klu mcm nih dah tak payah blogwalking susah2 arr kumpul nuffnang.
tunggu tepi jln mcm tuh lagi kaya...
wakaka...

s h e e said...

pergh...ni nk pg tehran jd pengemis jew ni...hahah...dasatnyew...

rizputra7 said...

Nur Hawa Mohd Zin : tak payah pergi sana ler...kita buat kat sini jer...rasanya kalu kat sini lagi kaya kot hehehe

rizputra7 said...

asmaria : yup..bersyukur apa yang kita ada..

rizputra7 said...

belalang hijau : itu ler..jom ler...kita buat persatuan pegemis blogger.hehehe

rizputra7 said...

s h e e : konon2 gie kerja kat luar negara ler tue..mesti bangga bila orang kampung tahu..padahal kerja pengemis kat luar negara..hehehe

Nur Hawa Mohd Zin said...

cini wat tak kaya..kena tgkp adala hhehe

rizputra7 said...

Nur Hawa Mohd Zin : diaorang nak tangkap kita lari ler..hehehe

Nur Hawa Mohd Zin said...

hahaha...takot lah plak nak main2 polis entri one two jaga..hehe

rizputra7 said...

Nur Hawa Mohd Zin : abang2 polis semua hensem ler..kenyit jer mata mesti cair..hehehe

Nur Hawa Mohd Zin said...

riz wat dulu lah..agak2 riz kenyit mata abg polis cair tak? heheh

rizputra7 said...

Nur Hawa Mohd Zin : hari2 kenyit mata kat diaorang hahaha....tapi kat polis girl jer ler...

Nur Hawa Mohd Zin said...

hahah..tak leh nak kata apa lah...

rizputra7 said...

Nur Hawa Mohd Zin : hehehe