Followers

10 May 2010

Creative Youth Blog


Aku ada berita baik untuk korang semua (Blogger) semperna Hari Belia Negara 2010 pada 14-16 May 2010 (untuk maklumat lanjut tentang hari Belia negara 2010 sila klik sini ---->BELIA 2010). Persatuan Information Technology Youth movement (ITYM) sedang mencari 50 buah blog yang mempunyai yang mempunyai ciri2 menarik dari segi design, pengisian dan populariti...Program nie dinamakan Creative Youth Blog...


Kelebihan Creative Youth Blog

  • Blog-blog yang terpilih itu nanti akan diberi sijil penghargaan dari kementerian Belia Dan Sukan.
  • Blog korang akan dipamerkan pada Booth pameran ITYM pada 14-16 May 2010
  • Dapat mempromosikan blog korang.
  • 50 Blog yang terpilih akan di compile untuk diserahkan kepada Perdana Menteri kita Datuk seri Najib Tun Razak.

Amacam Blogger..menarik tak?...
Apa yang perlu korang lakukan untuk join Creative Youth Blog nie cuma...

  • Tulis sebuah entry mengenai ITYM dan satu harapan anda untuk kerajaan kepada golongan bloggermuda.
  • Tampilkan logo ITYM dibawah didalam entry tersebut..
  • Sertai kami sebagai ahli.. dengan melengkapkan borang keahlian besertakan URL blog anda.. dan download borang disini..!!
  • E-mail kan url post anda beserta borang keahlian di email berikut itym2007@yahoo.com
  • Pendaftaran mestilah di submit selewat-lewatnya pada 11 may 2010

Sebarang mklum balas akan direply selewat-lewatnya pada 13 may 2010..dan jika ada pertanyaan bolehlah comment di Facebook kami di FB ITYM


P/s : Actually project ini adalah project last minit yang dibentangkan.. sebab itu kami sangat memerlukan blogger2 seperti anda.. dan maaf atas masa penyertaan teramat singkat..

Maklumat tambahan : Blog ITYM, FB ITYM, Blog Vice President ITYM .

32 comments:

DaHLia said...

riz, this is so cool!!!
urmm sis youth lagi x ek??? huhuh

rizputra7 said...

boleh jer sis...ITYM terbuka untuk belia dari 16tahun - 40 tahun..

P/s : riz lagi ler tua...dah 27 hukhuk...

zulkbo said...

salam..
tak layak rasanya
blog saya nak bertanding
lagipun malu kat Datuk Saberi
sebab saya kenal dan dia kenal
saya..he he

rizputra7 said...

zulkbo : wsalam bro...hehe nie bukan bertanding pilihanraya blogger bro..oh..datuk saberi kenal bro zulkbo..ok ler tue...kalu bro masuk..mesti dato suka...sebab bro support kementerian belia (bwah dato)

NICK IRFAN said...

blog aku klu masuk sah pm najib dan saberi chik x sanggup tgk? msti dorg kutuk blog aku dh la buruk je blog aku tu.... malu rasanya... eh! ko try la survey blog2 yg popular kat malaysia... cuba tnye dorg? nk join x? ape2pun smoga berjaya kpd blog yg terpilih nnt!!! blog ko ni termasuk sekali ke???

DaHLia said...

kalo gitu sis nak masuk ahhhh ..yeahhaaaaaa!!!!!!

Kyuubi_85 said...

wah, malu aa nak masuk. blog buruk aku tu tk layak. bnyk lg blog best tu n fofular :D

Long Haffiz Long Hassan said...

teringin tapi diorg wat time aku ngah nak exam..tak bleh2..

NiNa' said...

macam x layak je..huhuhuhu
xpe222..low profile da la...hehehe

DaHLia said...

Riz, sis dah tlg spread the words :)
credit goes to u :) hope ada yang dtg balik ke sini :)

nabil_potter said...

macam menarik ja..

nabil_potter said...

macam menarik ja..

Ezad said...

huh... nak submit ke x ek....

nak kene wat entry tue.. wat mse ni bz skit.. date line 11 plak tue.. hurm..

zida said...

entry tu cerita je pape kan?? nak join la. cambest :)

sazali yusof said...

entrytu boleh cerita pasal ITYM atau hri belia negara.. asalkan ada logo itym

rizputra7 said...

Kyuubi_85 : tak kisah ler blog kita tue buruk atau tak glamer...janji bro join...

rizputra7 said...

NICK IRFAN : napa nak malu bro...setiap blogger ada cara masing2..kalu ikutkan blog aku pon merapu jer...hehehe

P/s : aku cuma urus setia jer..(urus dari jarak jauh hahaha)

rizputra7 said...

Long Haffiz Long Hassan : exam yer bro..tak apa ler...tapi bukan susah mana pon..nie macam buat entry yg ko buat post hari2 tue

rizputra7 said...

NiNa' : ko memang..nak low jer.hehehe

rizputra7 said...

DaHLia : oh thanks sis dahlia

rizputra7 said...

nabil_potter : menarik nie bro..join ler

rizputra7 said...

Ezad : oh..sorry ler...kitaorg pon kena last minit..masuk ler bro..nanti boleh up trafic

rizputra7 said...

zida : boleh buat entry mengenai

* Persatuan ITYM
* Hari Belia Negara pada 14-16 May 2010.
* Harapan anda untuk kerajaan kepada golongan Blogger Belia

rizputra7 said...

sazali yusof : oh..hehehe..sekali orang kuat ITYM datang sini....ko jawab ler semua soalan nie lie..

asmaria said...

wah... memang best... kalau terpilih mesti trafik naik mencanak2, bile buka nuff analitik mesti tegak menegak bar nyer ...

fikah said...

masalah dari segi design.
sebab rasanya design blog saya sangat biasa, plain je.
header pun tarak.

teringin nak join.

rizputra7 said...

fikah : design tak ada masalah...cuma nak kemas jer..join ler yer

rizputra7 said...

asmaria : tak nak join ker?...jom ler join kasi bar nuff menegak...

Fina Fento said...

oh..blog sy tak cukup 'kuat' untuk ditunjukkan kepada PM..mesti best kan kalo dapat tersenarai..bangga.

rizputra7 said...

Fina Fento :la...kuat apa blog fina..join ler...jom2

Mia Liana said...

uikkk..menarik ni... mcmana nk join...

rizputra7 said...

Mia Liana : hurm..dah join kan..thanks..