Followers

25 April 2010

Sejauh manakah nickname menambah glamour anda

Salam semua,

Tentu hampir semua orang ada nickname kan? Sakura pun tidak terkecuali, nickname Sakura dulu Bini Popeye dengan Lidi sebabnya tentu korang semua boleh teka. Sakura dipanggil dengan gelaran tersebut tidak lain tidak bukan sebab Sakura ni dulu kurus sangat, badan macam papan sekeping je. Bini Popeye tu kira glamour la juga sebabnya Bini Popeye tu kan selalu jadi rebutan Popeye dengan Brutus, tapi Lidi tu... lemah betul tak glamour langsung. Tapi yang bestnya bila Sakura mengamuk sakan dengan budak lelaki yang selalu panggil Sakura Lidi.. last-last Sakura marah dia balik... 'Kiranya macam Gunung berapi dah meletus la ni'. Sampai sekarang Sakura ingat dialog power Sakura tu.

"Apa? Awak ingat awak tu lawa sangat ker.. badan pun sekeping gak ada hati panggil orang lidi." Lepas tu terus dia tak panggil Sakura Lidi lagi. Puas hati Sakura masa tu.. ingat orang tak berani ke nak jawab balik..

So, apa pendapat korang adakah nickname tu menambah lagi glamour seseorang itu ataupun tidak.


26 comments:

lumut said...

hurm...nickname yer...
tak ada beza pon..
nickname tak melambangkan ape2...
bagi saye lah.hee

Syafiq Kadiran said...

bagi aku nickname bole + glamor seseorang tu...
contoh, orang mest lagi ingat name 'ali setan' dari 'ali halim'...btol x...

walopon nick tu bruk o x sedap, still bole wat jd glamor..just my thought

Armyrule said...

wah mantap blog deepface ni, dah ada second writer..tahniah ar...gudluk Sakura

fathiahRAIHANA said...

ntah la .
tp kan ,
sejak saye gune four ryana lam ms dlu ,
lekat tros name tuh s,py skrg :D

huda said...

haha..nicknme tu ade sejarahnye sendirik

kadang2 sampai lupe name sbnr sbb dok panggil nickname yg plik2

huhuhu

shilang00 said...

nickname tu kan penting..
kadang2
org lebih mengenali kita dengan nickname bukan dgn nama sebenar~

lizz said...

aku rase boleh bantu if org tu betul2 nak glemer.wahahaha.tp, nickname aku lizard. bley glemer ke??

Frodo Baggins said...

wa sokong kata2 hencik shafiQ


>>___<<

cik EPAL said...

org selalu ingat nickname daripada nama betul :)

sAsyA said...

kdg perlu gk sbb ramai nama sme..
kang pggil 1 nama semua yg sma nama kalih hehehe (bdsrkn pengalmn sndirik la hee~)

Sakura said...

kalau org panggil sakura miss universe tentu sakura tak marah..
tapi semua tu dah berlalu
bila fikir balik kelakar juga..

Sakura said...

lumut :yup..tapi kan bila orang memberi gelaran nickname yg teruk..mesti akan terasa...boleh buat emosi jadi tertekan

Sakura said...

Syafiq Kadiran :betul...tapi bukan semua orang boleh terima gelaran yang buruk..

Sakura said...

Armyrule : thanks yer miro..baru nak belajar2 nie..sebab tue nak tumpang kat sini kejap....

Sakura said...

fathiahRAIHANA :nickname ryana...best apa..jangan orang bagi nickname yang bukan2 sudah ler yer...

Sakura said...

huda :huhu..huda ada nickname yg pelik2 ker?

Sakura said...

shilang00 : betul..benda nie dah terjadi kat member sakura...yang pelik dia suka bila orang panggil dia macam tue..kalu sakura tidak ler..

Sakura said...

lizz :lizard.hehe..lizz suka ker orang panggil macam tue?...

Sakura said...

Frodo Baggins : orang laki2 lain ler...girl nie susah bila ada orang bagi nickname yang pelik2

Sakura said...

cik EPAL : betul2..nickname nie boleh kasi orang ingat dekat kita..tapi bila dapat nickname yg teruk kita yg malu sampai bila2.

Sakura said...

sAsyA : itu betul....tapi kalu nak bagi nickname kat orang jangan ler kasi nama yg teruk..macam lidi ker,terung ker,tenuk ker.....sebab benda macam nie boleh menjatuhkan maruah seseorang..silap2 bulan bila kena kat orang yang pendek akal..mesti dia pikir jalan singkat macam nak bunuh diri ker...

hans said...

entah
aku dah memang femes
tambah plak nick name aku yg femes2
bertambah2 lah femes
ahahahahah

p/s : sangat angkuh ini ayat kan?hahaha

rizputra7 said...

hans : haha..ko femes sebab pakai muka shahrul khan ko tue..hahaha

cik bunbun said...

nickname bunbun memng mmbuatkan ku femes. hahahakkk! kes perasannak mampus ni. ;P

rizputra7 said...

cik bunbun : nice name..apa maksud bunbun yer..?

Sakura said...

cik bunbun: iyalah.. bgtaulah apa maksud bunbun tu... cam glamer jer...