Followers

23 April 2010

template blog 3 column


Pertanyaan daripada orang yang tak dikenali....(siapa ler yang tanya nie?)

Q : salam..nak tanya,mana nak amik template blog 3 column...nk tanya tu je...hehee...


A :wsalam....template untuk 3 Columns boleh didownload secara percuma dengan hanya menaip keywords di google...

Laman sesawang http://www.bloggerstyles.com/ untuk mendownload template

(pilihan DEEPFACE)


Kelebihan laman sesawang nie ialah anda boleh melihat dulu rupa bentuk template ini sebelum men'download dengan menekan butang "DEMO".

Cara memasang Template.

1.Dowload dan Extract file tersebut.

2. manage Blogs -->Layout -->Edit HTML

3. sebelum memasang template baru,disarankan untuk membuat salinan pendua blog anda (Backup) dengan hanya menekan butang Download Full Template

4. klik butang Browse dan masukan file template yang telah extract (format .XML)

5. Save template


Ask me anything

6 comments:

DaHLia said...

cantek!! sesapa yang template serabut better use this..

s h e e said...

wahhh...beshnyew.hehe.chantek2...

rizputra7 said...

DaHLia :saya tak cantek..saya hensem jer..hehehe jangan marah ark...

rizputra7 said...

s h e e : thanks..

^ ZuMaWaMBa ^ said...

horait ! nak try tuka template. ;)

rizputra7 said...

imma : horait