Followers

28 April 2010

Jerawat oh jerawat


Hari ni memang hari yang hangin buat Sakura sebab masa Sakura tengah khusyuk membelek baju yang Sakura tengah berkenan nak beli tiba-tiba ada seorang pemuda menegur Sakura.

"Cik Kak, kalau cik kak pakai produk ni mesti muka cik kak tak ada jerawat lagi."

"Terima kasih ajelah ya." Sempat Sakura senyum balik ke arahnya tetapi dalam hati masa tu tuhan jer yang tau. Nasib baiklah masa tu tak ramai orang lagi kalau tak alangkah malunya.

Sakura pun tak tau nak buat camner lagi.. dah macam-macam produk Sakura try tapi setakat ni belum ada yang sesuai dengan kulit Sakura.

Iyalah siapa yang tak nak kulit yang bersih tanpa sebarang cela. Kalaulah ada pulus mesti dah lama Sakura pergi New York Skin Solution buat treatment... Tapi Sakura bersyukur sangat.. sebab keadaaan Sakura ni belum tahap kronik lagi...

Kalau ada petua nak hilangkan jerawat plus parut jerawat sekali.. bagitau la boleh kita share sama-sama manalah tau boleh gak tolong orang yang macam Sakura ni...


10 comments:

zulkbo said...

salam..
alamak!!
teruknya mamat tu
tarak guna punya orang
nape tak sekeh jer kepala dia
ngata Sakura kita pulak..
he he he..

Sakura said...

zulkbo: tulah nasib baik tahap kesabaran tinggi lagi..
kalau tak dah lama kena karate..

rossoneri said...

hmm kalau produk diet atau alat senaman pun dorg akan target org badan besar je 'ini boleh kuruskan berat'..huhuuu..
cuba tempekkan kat muka yogurt jadikan mask,30min lepas tu bilas, amalkan lah seminggu 3kali ke,kalo ada jerawat baru tumbuh,letak ubat gigi yang bukan gel,dan sgt berangin. kalo nak ubat doc,kat farmasi ada 1 ubat tu,tp kita lupaaa sgt namanya,ubat tu just roll je kat bhgn jerawat..cubala tanya kat farmasi, harganya rm30 lebih je

ieQa sWetLuv said...

x berani pakai produk kecantikan.. baik pakai petua org tua2.. lagi selamt, dan terjamin ngee

aideeb said...

mungkin bleh cuba mkn supplement utk kulit..

NK said...

haha,

xpe2, jgn risau, jerawat tu kan tande ramai peminat. :P

Sakura said...

rossoneri: thanks bagi petua tu tak sabar nak cuba

Sakura said...

ieQa sWetLuv: yap... betul tu

Sakura said...

aideeb: sakura dah cuba makan supplement tapi lagi byk kluar last-last stop sebab takut..

Sakura said...

NK : ramai peminat.. he.. he... harap-harap gitulah .......