Followers

31 May 2010

Mayat Berjalan

Di Kampung Toradja (Indonesia) terdapat satu ilmu yang luar biasa dimana mereka boleh menjadikan mayat berjalan pulang ke rumah sendiri. kejadian berlaku disebuah daerah pendalaman Indonesia yg berbukit bukau. Jika ada kematian di kampung Toradja maka mayat itu akan diberi kuasa hipnotisme supaya simati boleh pulang berjalan kaki dan hanya berhenti bila sampai dirumahnya. kuasa ini dibuat supaya tidak menyusahkan orang kampung dari mengurus mayat tersebut.

28 comments:

ayaa alyy said...

ish. ye ke ?

encHIx laNDax said...

pale Hotak die..hahaha

NiNa' said...

betul ke? erghhhhhhhhh mcm menakutkan je.. haha

boyachilles30 said...

aku da post ni 2 bulan lepas..betul ke tak ntah la

::dAuZsHaNLeY:: said...

da mcm zombie jek..

dinda.teJa said...

zombi kampung pisang! hihihi

ieQa sWetLuv said...

huishh pelik2 je mnusia ni huh

MangkOk cHenTa ♂ said...

errr......pas balik umah dia da brenti jalan la ek?

Aidi-Safuan said...

haha... land of the dead? :P

nas said...

perghhh,,mayat berjalan..betol ker....cabooot...:P...thx comment my post...bkn gerenti dpt A,dpt F kot...haha

maCy said...

mcm pnah bce tp kt mne ea?

belalang hijau said...

skali dia jalan silap stop kat umah jiran dia...abis menjerit satu umah...
wakaka...

cikCEPET said...

erghhh...
takot nyew..

Qaseh said...

ke...org belum mati...penat jalan kaki sampai umah mati....ayorkkk

rizputra7 said...

ayaa alyy : iya ler kot...entah saya dapat dari email...tak sure gak rasanya...

rizputra7 said...

encHIx laNDax :hehe..palo hotak dia dah tak berfungsi bro...

rizputra7 said...

NiNa' : hehehhe...ko nak tengok ker nina...aku buleh buat demo untuk ko nanti

rizputra7 said...

boyachilles30 :iya ler..aku pon tak sure sebab picture nie aku dapat dari email

rizputra7 said...

::dAuZsHaNLeY:: :zombi kampung pisang hehehe

rizputra7 said...

dinda.teJa :hahaha....betul2

rizputra7 said...

ieQa sWetLuv :biasa ler ieqa...lain orang lain caranya...

rizputra7 said...

MangkOk cHenTa :yup...mengikut apa yg tulis memang macam tue ler...sebab mayat tue tak nak susahkan sesiapa.

rizputra7 said...

Aidi-Safuan :macam nama movie jer...

rizputra7 said...

nas ; entah nas..aku pon tak sure...

rizputra7 said...

maCy :ala macy..benda nie dah heboh rasanya...nie pon saya dapat dari email...

rizputra7 said...

belalang hijau :hahaha...kalu aku pon menjerit kalu dia berhenti depan umah aku..

rizputra7 said...

cikCEPET :hehehe takut yer...jangan takut saya kan ada..

rizputra7 said...

Qaseh :hehehe...biasa ler kak qaseh..