Followers

17 December 2009

Ada apa dengan Lenggong.....

selamat datang ke Lenggong Perak....oleh kerana seminggu yg lepas aku tak buat apa2 (kabel telefon kena curi daa...maka close ler kedai aku)....ada apa dengan Lenggong??..bila disebut Lenggong..ramai yang mengaru kepala...kat mana lenggong tue??..lebih mengejutkan...ada orang perak sendiri pon tak tahu kat mana lenggong tue...hahaha...ini ler sedikit sebanyak mengenai Pekan Lenggong atau dikenali sebagai bandar Pra-sejarah......


sila klik map diatas...untuk melihat Lokasi Lenggong,perak..

Pekan Lenggong...(Bandar Pra-sejarah)


bas paling laju (Turbo)...

tempat aku selalu repair rambut...
.
keretai OTAI Lenggong.

Aku pernah bertugas sebagai security guard yang paling smart
kat sekolah nie selama 2 tahun...hoho..

OTAI Rempit Lenggong.


Model terkenal di Lenggong.( pose maut hahaha)



13 comments:

imam said...

aku pun tak pernah tau kat mana lenggong ni..ceruk sangat kot dan tak popular..ko duduk kat daerah ni ker Riz? hahaha

walaupun amat ceruk lokasi nya..aku suka..damai je tempat ni..seronok kalo bercuti..tgk hutan, sungai, air terjun..kalo aku balik nanti sudi tak ko bawak aku jenjalan kat Lenggong?

Anonymous said...

weh cantik siot air terjun tuh....lama tak mandi sungai....ohhh tidak...ngidam lak rasa di hati nak berendam...

sayu=pilu

anaklaut said...

salam..Maal Hijrah,

Saya terpesona melihat gambar Otai Rempit tu..hehehe..


best...kena melawat ni..

rizputra7 said...

imam : memang ceruk pon...kat sini ler umah aku....kalu nak datang sini ker??boleh ajer aku bawa ko jalan2.boleh gak aku rasa naik exora ko..hahaha

rizputra7 said...

sayu=pilu: apa lagi..jom ler berendam...

rizputra7 said...

anaklaut : salam maal hijrah bro...bro nak melawat otai rempit tue ker???hehehe

Fakir Andalusia said...

bro,
bagus la wat post camni.
try arr survey tempat menarik kat lenggong.
cam tempat makan yang sedap ke.
ramai yg cari, tp xtau info.
aku pun carik2 gak.

rizputra7 said...

Fakir Andalusia : thanks..nanti aku akan usahakan usul ko tue...bab makan2 nie aku minat gak..hahaha

nur nina said...

rindu nya lenggong! last pergi masa ambil slip result pmr kat mrsm lenggong tahun lepas. nak kene gi lagi ni. xnak promosi restoran ikan bakar yg dkt ngan mrsm tuuuu ke? ulam2an nyee, pergh! lauk2 die pun sedap kannnn! murah2.

hehe. by the way, blogwalking. salam ziarah.

rizputra7 said...

nur nina : datang ler lagi...kalu dapat makan free kat restoran ikan bakar tue boleh jer buat promote...

Nur Hawa Mohd Zin said...

bile nak bawak gi lenggong ni..ulu lenggong tau lah..huhu

rizputra7 said...

Nur Hawa Mohd Zin : mari ler...ulu lenggong tue kat pengkalan hulu...

Nur Hawa Mohd Zin said...

nanti awe datang ok