Followers

29 September 2009

Siapa whiteharajuku dan lizarazak???

Whiteharajuku dan lizarazak adalah orang yang sama dalam dunia blogger…ini adalah kisah aku dan Tuan punya blog ini….perkenalan ngan aku ngan lizz (owner Lizarazak.com) baru jer 2bulan….ketika itu aku dalam tahap ke”boringan” yang melampau-lampau…hanya pakcik google yang boleh tahan kerenah aku pada masa tue….tanpa membuang masa aku menyuruh pakcik google mencari maklumat tentang dunia fesyen Jepun (Cosplay) di Harajuku,Jepun (kat jepun…Harujuku terkenal dengan remaja2 mengayakan fesyen2 yang aneh (cosplay) dan menjadi ikutan di seluruh dunia …)


Pakcik google memberi results 1-10 maklumat tentang “harajuku”,kalu tak silap aku whiteharajuku.blogspot.com dalam rank yang ke 8…


Pertama kali aku membaca isu2 yang cukup Bernas dan cukup panas tanpa tiada tapisan oleh pihak FINAS di whiteharajuku.blogspot.com, membuatkan aku terus tertarik untuk mengenali Owner whiteharajuku.blogspot …Tanpa membuang masa aku Telah meng”add” owner whiteharajuku.blogspot.com kat dalam list friends YM aku, kebetulan ketika itu Owner whiteharajuku.blogspot.com tengah online…aku terus menyapa owner whiteharajuku.blogspot.com…dan sapaan aku tadi disambut dengan penuh sopan lagi ayu…..Sejak dari itu…aku terus menjadi pembaca setia di whiteharajuku.blogspot.com..

Tiba-tiba…….

Pada 4 september 2009 tepat pada pukul 11.45am…

Wajah whiteharajuku.blogspot.com terpaksa aku lupakan buat selama-lamanya…eh..korang jangan salah sangka…..Sebenarnya Wajah whiteharajuku.blogspot.com telah bertukar menjadi tahap Transformers…. Kini ia dikenali sebagai www.lizarazak.com...


Walaupun kini ia telah berubah menjadi www.lizarazak.com isu2 dan luahan beliau masih lagi sama ketika pada zaman whiteharajuku.blogspot.com….Kadang2 isu2 dan pendapat yang diutarakan oleh owner www.lizarazak.com cukup membuatkan aku berfikir panjang untuk mencari jawapan…walaupun Kadang2 isu2,luahan ataupun pendapat Owner lebih kepada pembelaan kaum wanita…..aku tetap membaca untuk mencari kepastian dan jawapan segala persoalan tersebut……

Kenapa aku suka www.lizarazak.com???

1. Isu2,luahan dan pendapat yang cukup terbuka (ikhlas)

2. Owner yang cukup sporting

3. Tak jemu membaca..

4. Lu pikir ler sendiri..

“Santai” genre entri yang patut ada di www.lizarazak.com pada masa akan datang....

p/s : "HAPPY BDAY" UNTUK LIZZ,SEMOGA DIPANJANGKAN UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI....AMIN...

2 comments:

{lumut} said...

masuk contest tu ek?lumut igt nak join.tp busy lak..hehe.gud luck taw!menang nnt share2.hee

rizputra7 said...

lumut : yup..support cik lizz..aku tengok tak ada org join lagi..itu pasal aku join (padahal skrg nie tgh pening)...mana tahu lepas aku buat ini..makin ramai org yang akan join...share2..boleh...tak ada hal..nanti aku pos roti canai kat kamu..huk..huk...